Tajusin just kauhukseni viimeisestä postauksesta olevan kohta kaksi kuukautta. Pikana nyt yritän sit paikata tilannetta.

Pääsiäinen meni Kuopiossa Nuorisosirkusliiton järjestämillä Nurtsi festareilla. Matkaan piti saada joku simppeli matkatyö. Haaveissa oli ollut Mrs.Garter.

Päätin yrittää kehrätä sitä varten ostamani Shetland-silkki 70/30 kuidut. Kyseessä oli eka kerta, kun yritän kehrätä suoraan tiettyä ohjetta/mallia varten.

 

SDC14667_square.jpg

 

SDC14668.jpg

Tavoitteena oli siis kehrätä toinen väri worsted paksuiseksi ja toinen aran paksuiseksi. Koska tykkään tehdä ohuehkoa säiettä, päätin yrittää tehdä molemmista suht samanpaksuista säiettä ja kerrata toinen neljäsäikeiseksi, toinen kolmesäikeiseksi.

SDC14700_medium2.jpgSDC14697_medium2.jpg

Jotenkin kuitenkin onnistuin tekemään säikeistä ohuempia vaaleaa kuitua kehrätessä. Lopputuloksena tummalanka kolmesäikeisenä 1010m/500g ja vaalea neljäsäikeisenä 950m/480g. Onneksi ko. ohje ei ole liian tarkka langan paksuuden suhteen.

Takki edistyi hyvin pääsiäisenä, kunnen totesin ohjeen hihojen olevan turhan kapeat. Purin siis hihat ja neuloin uudestaan kokoa isomman ohjeen silmukkamäärien mukaan. Myös alareunan kaitaleen jouduin aloittamaan alusta, kun jotenkin onnistuin neulomaan liian löysää. Mulle näyttääkin nää yksinkertaiset mallit tuottavan enemmän ongelmia, kun monet hankalammat.

2015-06-02_06-41-06.jpg

Nyt työ onkin hävennyt nurkassa tässä vaiheessa varmaan kohta kaksi kuukautta. Nyt pitää koota voimat ja viedä projekti loppuun.

Ommellut olen paljon, mutta kuvailut on jäänyt. Sunnuntaina meillä on pojan rippijuhlat ja loppuviikko meneekin leipoessa ja juhlia järjestäessä. Kehittelin kinuski-mustikkakakun reseptin nuoremman synttäreille ja koska kakku osoittautui tykätyksi tein pari pakkaseen rippijuhlia varten. Yritän muistaa kuvata kakun sunnuntaina ja laittaa kuvan ja ohjeen tänne, jos vaikka joku haluaisi kokeilla.