Tänäkin vuonna kesä aloitettiin perinteeksi muodostuneella Tallinnan reissulla. Uutta oli se, että laivalle pästiin vasta turvatarkastuksen kautta. Tiedä sitten oltiinko liian epäilyttävän näköisiä vai just niin huomaamattomia, että salakuljettajiksi luulivat =) No, meitä asia jaksoi naurattaa koko loppu matkan.  Jatko sentään sujui perinteisemmin ja kohteina oli; Karnaluks ja Jolleri käsitöökamber.

Listaa tapeellisista tavaroista olin tehnyt jo pitkin kevättä. Kaikki löytyi ja heräteostoksia tuli yllättävän vähän.

SDC13111-normal.jpg

Ihan perustarvikkeita; leikkuri, viivain, kanavaneuloja, brodyyriä, virkkuukoukkuja. Mielenkiitoisia löytöjä olivat nuo lehdet. Etenkin tuo Käsitöö album vuodelta 1976. Todella kauniita malleja haapsalu huiveihin, kirjoneule sormikkaisiin, haarukapitsiin, virkattuihin töihin... Siis vaikka mitä ja kaikki ohjeet kaavioina erillisellä arkilla. Löytyi siis ihan sattumalta vanhassa kaupungissa sijaitsevasta divarista. Hiilikuituisia puikkoja en ole vielä ehtinyt kokeilla. Kaveri kyllä jo varoitti, ettei kannatakaan; tulee turhan kalliiksi kun pitää uusia kaikki puikot. Täytyy myöntää, että sitä minäkin vähän pelkään. Toisaalta ehkä nyt saan tehtyä sukkia ajoissa ennen kylmiä...

SDC13114-normal.jpg

Puuvillakankaita ja tukikankaita. Noita puuvilloja olisi voinut ostaa enemmankin; harvoin noita saa hintaan 3,18€/metri. Kaiken lisäksi olivat Rowania ja muita laatukankaita.

 

SDC13117-normal.jpg

Hakusessa oli liukuvärjätty huivilanka. Tässä tuli sen verran valinnan vaikeutta, että otin kahta väriä.

SDC13115-normal.jpg

Näitä ostin viime kerralla ja pidin tunnusta ja laatukin on yllätävän hyvä, vaikka akryylia on 40% ja  hinta alle 2€/100g.  Nyt kun löytyi uusia värejä päätin täydentää varastoja.

SDC13119-normal.jpg

Lisäksi ostin edullisia peruspuuvilloja patalappujen tekoon.

Ettei menisi ihan ostosten esittelyksi, pitää laittaa tähän loppuun pari muutakin kuvaa.

SDC13093-normal.jpg

Mulla oli Isompi satsi Lana Gatto Nuovo Irlandaa. Värit ei vaan puhutelleet, vaikka lanka olikin ihanan pehmeää ja muuten houkuttelevaa.

Kaivoin siis väripadat esille ja nyt lanka näyttää tältä:

SDC13105-normal.jpg

Langa ovat jo päässeet puikoillekin ja tulossa on Sunrise Circle Jacket. Itseasiassa enää takakappale puuttuu.

SDC13100-normal.jpg

Myös tämä merino/firestar/helmi kehruu on päässyt puikoille ja on muuntumassa huiviksi.

Ja jos joku ei ole vielä huomannut Kaupasta saa -20% koodilla SUMMER2013 aina 9.6 asti.