Minne tää aika nykyään karkaa?! Tuntuu, että kuukaudet huristaa ohi kamalaa vauhtia. Sitten edellisen postituksen sain inspiraation värjätä semisolideja sukkalankoja, kun niille tuntui olevan tarvetta.

SDC14089-normal.jpg

Jostain syystä, kun kevät koputteli ovella, sai langat kuitenkin jäädä odottelemaan syksyä. Vaikka olisikin varmaan järkevää neuloa nyt sukkia, jotta olisivat syksyllä valmiina... Aina tulee aloitettua projektit turhan myöhään. Pitäisi opetella neulomaan kesälankoja talvella ja villavaatetta keväällä. Olisi kerrankin (ehkä) sopivaa päällepantavaa ajoissa valmiina.

Viime vuoden keväällä neuloin ystävälleni tuubihuivin oneteloneuletta. Siihen asti olin kuvitellut sen olevan turhan hidasta ja vaikeaa. Ei ollut. Toki vaatii keskittymistä, ettei kuvio mene mönkään, mutta ei sen enempää, kuin kirjoneule yleensä.

SDC13047-normal.jpg

Siitä lähtien mulla on kummitellut mielessä takki  onteloneuletta. Pitihän sitä sitten kokeilla...

SDC14143-normal.jpg

Kuviot kaivoin Ravelryn kätköistä. Lankana wollmeisen pure. Koska yksi haaste ja ikuisuusprojekti ei ollut tarpeeksi piti aloittaa toinen.

SDC14145-normal.jpg

No, onneksi olen oppinut edes jossain määrin rajoittamaan keskeneräisiä projekteja. Näiden kahden lisäksi kesken on Vesper, johon voi tarttua, kun haluaa tehdä jotain täysin aivotonta.

Pitkästä aikaa minuun iski myön ompeluinnostus. Kaikki lähti siitä, kun piti ommella pojalle pellepuku Meripäiväkulkueeseen. Kaikaiden hankkiminen ei ollut ihan helppoa, kun ainakaan täkäläisistä kangaskaupoista ei löitynyt mitään sopivaa. Onneksi kankaita.comissa on karnevaalikankaita. Inhoan tehdä asiota kiireessä ja viimetipassa, joten asu valmistui jo jokunen viikko sitten. Siitä sain taas inspiraation ommella muutakin. Ja ehkä myös tilata joitakin kankaita Mussukoilta, Royal-tuotteelta ja Myllymuksuilta...

SDC14148-normal.jpg

Ostin viime vuonna kaverilta palan retro velouria. Hihoihin piti ostaa lisäksi vähän mustaa yksiväristä, kun kangas ei yksin riittänyt. Tuli ihan kiva jakku.

SDC14149-normal.jpg

Kaava on naputtu Suuresta Käsityölehdestä 1/2007.

Halusin tehdä toisen hupparin pidemmällä mallilla. Löysinkin kivan mallin, mutta pienin koko oli 46. Piirsin sitten oman kaavan sen idean pohjalta.

SDC14152-normal.jpg

Musta tää kangas on aivan ihana. Kaavakin onnistui, joten pitää pistää talteen tulevaa tarvetta varten.

SDC14153-normal.jpg

Koska asiathan ei ikinä voi mennä liian helposti tai sujuvasti hajosi mun saumuri sitten tässä välissä. Onnistuin saamaan alasiepparin poikki. Siis se metalli napsahti irtipoikki. Oma moka, kun sähläsin, mut en olis uskonu silti sen katkeavan niin helposti. Soitto Brotherille ja uusi osa on tulossa. Onneksi ei ole kun yhdellä ruuvilla kiinni, eli ei pitäisi olla vaikea vaihtaa. Uusi saumuri himottasi, mut toisaalta toi toimii (tai siis ainakin toimi ennen tätä kehumista) moitteettomasti. Vähän harmittaa tosin pistää osaan 50€, kun isäntä osti ton pari vuotta sitten hintaan 20€. Ehkä olen myös nähnyt liian monta uutta ja huomosti toimivaa markettisaumuria, ettei oikein usko riitä, että hyvää ja edullista on olemassakaan.

Nyt olen keskittynyt leikkelemään kaavoja ja kankaita valmiisi, jotta on sitten mitä ommella jos/kun saan saumurin taas kuntoon. Lapselle pitää tehdä vinopino vaatetta tarhaan syksyksi ja itsellekin on muutama paita leikattu...