Viime viikko meni reissailun merkeissä. Poikettiin lapissa katsomassa joulupukkia ja poroja. Vanhin poika oli vaan sitä mieltä, että ei ollut oikean tuntuista, kun ei ollut lunta. Minä ainakin olin ihan tyytyväinen lämpimiin ilmoihin. Itikoitakaan ei ollut kovin paljoa. Käytiin me toki myös Ranuan eläinpuistossa. Sattui sopivan pilvinen ja viileä päivä, joten eläimetkin jaksoivat touhuta. Aina se on yhtä kiva ja mielenkiintoinen paikka, vaikka kuinka monta kertaa olen minäkin siellä käynyt.

Matkalla ei juuri tullut neulottua. Oli sen verran ohjelmaa koko ajan ja autossa en pysty neulomaan, kun tulee huono olo. Yhtä lahjahuivia pitäisi aloittaa, vaan kun sankari ei ole vielä päättänyt väriä. Taidan tehdä pari vaihtoehtoa, valitkoon sitten niistä.

Malleja on tullut taas suunniteltua. Neljään huviin olisi taas piirrokset valmiina. Pitäisi vaan ostaa lisää lankaa. Ei sillä etteikö sitä olisi, mutta kun ei ole juuri oikeaa ja riittävää määrää. No, langan osto tuskin on mikään ongelma Silmänisku.

Loppuviikolla pitäisi lähteä keräämään tuomen marjoja lankojen värjäykseen. Marjatuomipihlajan marjat alkavat näköjään ja olla kypsiä, jos vaikka tänä vuonna ehtisin poimia ne ennen lintuja. Neidin lauantaina pidettävät synttärit vaan vähän vaikeuttaa näitä keräys ja värjäyspuuhia.