Nyt on esikoisen rippijuhlat juhlittu ja pari päivää ehditty jo huilatakin. Tai töissäkin on pitänyt käydä, kun loma siirtyi heinä-elokuulle. Täytyy kyllä sanoa, että oli erittäin hyvä idea vuokrata tila juhlia varten. Ei enää kaiken leipomisen jälkeen tarvinnut miettiä kodin siivoamista edustuskuntoon.
Kaikki leivonnaisetkin onnistuivat vähintäänkin kelvollisesti, jopa macaronsit joita tein nyt ekaa kertaa. Ne oli kyllä kaukana täydellisestä, mutta kelpasivat kuitenkin pöytään laitettaviksi ja maku oli hyvä.
Viimeksi vähän lupailin mustikkakakun ohjetta, joten tässä sen saatte.
MUSTIKKAKAKKU
Pohja:
350g kauravaniljatäytekeksi
75g sulatettua voita tai margariinia
Täyte:
5dl vaahtoutuva vaniljakastike
5x125g kinuskivanukas
4dl soseutettuja mustikoita
12 liivatelehteä
Murskaa keksit ja sekoita sulatetun rasvan kanssa. Painele irtopohjavuoan pohjalle tasaisesti.
Vaahdota vaniljakastike. Sekoita joukkoon vanukkaat ja mustikkasose. Lisää sulatetut liivatelehdet ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada vuokaan. Hyydytä jääkaapissa.
Kakun voi hyvin pakastaa. Minäkin tein valmiiksi pakkaseen, niin ei tarvinnut kaikkea samana päivänä leipoa.
Kommentit